Tämän kevään aikana olisi tarkoitus kunnostaa Eufrosynen koti.

Se sijaitsee vanhassa talonpoikaiskaapissa. Noin kuusi vuotta sitten kaapin ylähyllylle alkoi kerääntyä minikokoisia huonekaluja. Alahyllyllä oli pino pölyisiä kirjoja mm. 100 vuotta vanha kuvaraamattu (Lagerpets`n suvulta). Ensimmäiset minikaapit ja -pöydät sain joululahjaksi jo vuosia sitten. Siirrettyäni ne kaappiin näkösälle alkoivat ystäväni ja sukulaiset tuoda tuliaisiksi lisää miniatyyrejä. Viimeisen muuton jälkeen tavaroita oli niin paljon, että tyhjensin alahyllyn kirjoista. 43386.jpg

Suunnitteleminen on nyt kestänyt kolme ja puoli vuotta. Taloon pitää saada ikkunat...koska verhotankoja jo on! En kuitenkaan halua tehdä kaappin seiniin aukkoja. En myöskään halua paperoida kaapin seiniä ja hyllyjä......siispä sinne on tehtävä väliseinät. Huonejako työllisti aivojani seuraavat kuukaudet.....yläkertaan olohuone, lastenhuone ja makuuhuone...alas keittiö ja kylpyhuone. Sitten keksin eteisen josta menisivät valeportaan ylös. Ei...tällä jaolla tulisi liian pienet huoneet ja perus ongelma: "minit järjestykseen" ei toteutuisi. Onneksi siskoni tuli avuksi.

Sain varastossa olleen vanhan nukkekodin kunnostettavaksi. Talo on ollut perheessämme ainakin 50 vuotta. Alunperin sen on lapsilleen antanut Otto af Forselles ( Moision kartano ). Nuorin tytär Ester af Forselles antoi sen sisarilleni ja muistan itsekkin leikkineeni sillä.

Nukkekoti on puolitoistakerroksinen. Alakertaan kunnostin ompelimon ja ylös lasten leikkipaikan. Ensimmäinen nukke sai muodon. Muiden minien joukossa oli lojunut pieni posliinipää, jalat ja kädet. Niistä kokosin Eufrosynen.

 

Toinen pää&raajapaketti lojuu yhä kylpyammeessa odottamassa kokoamista. Kesti kuukausia ennenkuin selvisi kuka se on. Matkalta tarttui ( olin päättänyt, että en hanki mitään uutta ennenkuin talo on valmis ) jostain loppuunmyynnistä neitinukke. Vähän ajan kuluttua selvisi, että neiti on Lyydia, Eufrosynen tytär ja mies kylvyssä on hänen miehensä (toistaiseksi nimetön).44466.jpg

Kaiken tämän jälkeen "kaappikotiin" on tulossa yläkertaan olohuone ja makuuhuone (leikkikalut sain ompelimon yläkertaan) sekä alas tupakeittiö ja kylpyhuone. Yläkertaan vievät portaat lähtevät keittiöstä ja niiden alle saan toivottavasti siivouskomeron.

Nyt odottelen, että saan hankituksi levyä väliseiniksi.