Tässä vaiheessa on Mummin muksujen kerros Eufrosynen ompelimossa.

126884.jpg

Eipä vaiskaan! Tätä pojan huonetta olen remontoinut niin ahkerasti etten ole voinut mineillä. Mummin ruusuisesta makuuhuoneesta on tulossa eskarilaisen pakopaikka. Täältäkin puuttuvat vielä mm.sähköjohdot.....roikkuvat katosta. Sitä hommaa en oikein uskalla tehdä pojan ollessa kotona. Yritin kun olin tunnin yksin mutta "kiireessä ei tule kuin kierosilmäisiä lapsia" eli laitoin pääpistorasian väärinpäin seinään! Muutakin olen töppäillyt. Iso kirjoituspöytä jäi huoneeseen ja lattia piti maalata kahdessa erässä! Maalasin sitten autotien keskelle ettei vain tule mitään ylimääräistä raitaa. Seinään piti tehdä tunneli ettei tie pääty seinään. Joku kyllä huomautti tunnelin jäävän sängyn alle piiloon mutta minä tiedän että se on siellä!

Samalla periaatteella teen minejä. Kaapeissa on tavaroita jotka eivät vältämättä näy mutta tiedän että ne ovat siellä!

Oikeasti Mummin muksuissa on näin keskeneräistä:

126866.jpg

Sänkynurkkauksessa on pari vauvaa päikkäreillä n.50 vuotta vanhoissa muovisängyissä. Isommasta olen tehnyt hoitopöydän. Tauluja on tulossa ja julisteita tuonne takaseinälle. Mobile pitäisi tehdä.

126868.jpg

Leluhylly kaipaa pirteänpää väriä. Edessä oleva nukensänky on myös omasta lapsuudestani. Mattoja pitää saada lattialle. Tämän kerroksen kokosin lähinnä vain saadakseni vanhat nukkiskalusteet johonkin käyttöön.............ja tilaa Eufrosynen kotiin!

126865.jpg

Rattaiden edestä tulevat portaat yläkertaan. Minimininukkis on Jim`n sivuilta (takaa avonainen) ja odottaa kalusteita sisälle. Kaiteita en varmaankaan tänne yläkertaan tee. Siitä tulisi liian suuri näköeste. Toivotaan ettei muksut putoile. Alakerran ompelimo kärsi muutossa vähän vaurioita.

126869.jpg

Sovituskopin väliseinä irtosi takaseinästä ja tietysti myös verhotanko. Lyydia auttelee äitiään ja on saanut uusia pukukoruja myyntiin.

126870.jpg

Eufrosynen ompeluissa on tauko kun kotia pitää kunnostaa.

126881.jpg

Kesähousut pitäisi kyllä saada edes leikattua.............. Lyydian 40 luvun vaatetus näyttää vähän sopimattomalta eikä oikein istu kauniisti  (siksi varmaan koko nukke oli jäänyt johonkin loppikseen).

126871.jpg

Arvatkaas kenen matkalaukut lojuu yhä tyhjentämättä ompelimon lattialla!

126875.jpg

ja miksi muuttopuuhat eivät edisty! Kaarlo on sentään sanut pesusienen käteensä. Nahkaolkaimet ja vaatteet lojuvat huolettomasti kosteassa kylppärissä. Kaarlo osaa ottaa rennosti.

126880.jpg

Pesuvati löytyi namipurkin kannesta. Iso saippua veistelty pyyhekumista ja pienet sydänsaippuat on riivitty leikkisormuksista.

126874.jpg

Pyyhehyllyllä odottaa partavaahto.....

126877.jpg

yksi lapsista on sentään päässyt mukaan kylpyhetkeen. Ankka on saatu lahjaksi Ruotsin nukkeharrastajalta/mineilytaiturilta.

126879.jpg

Lavuaari pysyy vihdoin seinällä karhutarran avulla. Viemäri odottelee korjaajaa......posliiniastia (sormustin) on varmuuden vuoksi alla jos joku ei muistakkaan koko asiaa kaiken tohinan keskellä.