Tänään päätin unohtaa kaikki 1:1 rempat, siivoukset, pihan hoidot ja antaa aikaa itselleni! Se tarkoittaa minun elämässäni jonkun pienenpienen asian kanssa nyhräämistä. Nukkekodin keittiöstä puuttuu kunnon kaappi. Tai onhan noita kertynyt varastoon mutta nälkä kasvaa syödessä enkä enää oikein kelpuuta valmiita huonekaluja. Huonekorkeuskin on niin iso että valmiit kaapit näyttävät liian pieniltä.

Siis millainen kaappi? No samantapainen kuin 1:1 koossakin. Viime viikolla raahasin tai siis raahautin vintiltä vanhan keittiön kaapin. Taitaa olla ensimmäisiä huonekaluja joita vanhempani yli 60 vuotta sitten ovat tähän taloon ostaneet. Kaappi kuului pirttipöytäkalustoon. Värinä vihreä ja tummanpunaiset listat (lähes ruskeat). Alaosassa kaksi peiliovea ja pienet laatikot. Luulen että ylimpänä on ollut leivontataso.....nyt vain tyhjä kolo. Ylhäältä on sahattu myös pois toinen kaapisto josta ainakin osa on tallella suulissa. Siihen kuuluu kaksi pienenpää kaappia ja neljä laatikkoa.

152806.jpg

Mittailtuani vähän isoa kaappia osviitaksi ryhdyin töihin. Materiaalina kahta eri paksuista balsaa ja kokoelma kahvitikkuja. Balsaa on helppo työstää ilman erikoisia työkaluja. Tarvitsin vain kirurgin veitsen, metalliviivaimen, kynsiviilan ja liimaa. Alaosasta tulee 1:1 kokoisen kopio (paitsi se leivontataso), ylös teen avohyllyköt. On vähän levottoman näköistä jos kaikki ovet repsottavat auki (muuten ei näe mitä on sisällä) ja toisaalta.......oli tuon väsääminen sen verran työlästä että kaksi ovea ja laatikkoa saa riittää! Vähän vielä hiomista ja sitten maali päälle. Saavat osat kuivua yön ennen lopullista kokoamista......TYYSÄÄ.... sanoisi poikani.